Her legger jeg inn diverse triathlonrelatert info som ikke direkte passer i min vanlige blogg (http://alfredjohnsen.blogspot.com)

lørdag 24. april 2010

Ganddal triathlon - bruke vei eller gangsti?


Det er et valg du må gjøre selv. Her er noen innspill fra meg du kan ta med deg:
- I.h.t. trafikkreglene er syklister kjørende, og har sin rette plass i veien. Sykling på gang/sykkelsti skje helt på de gåendes premisser; ikke forstyrre eller være farefylt - dvs. hvis det er fotgjengere skal det skje i gangfart.
- Vi vet alikevel at mange bilister ikke er klar over dette, og mange syklister er mest komfortable på gangsti.

Konkret i løypa:
- Rett etter vi kommer inn på hovedveien i Ganddal er det kun fortau - lite egnet for sykling.
- Etter innkjørsel Kvål (500m) begynner en normalt velholdt og grei sykkel/gangsti på høyre side (på vei utover). Den har få kryss og er lite traffikert, kan egne seg for sykling.
- Noe km etter stopper den ved Foss-Eikeland broen - må være obs her. Etterpå er det gang/sykkelsti vekselvis på venstre og høyre side. Er dermed ikke lett å ferdes raskt, sikkert og effektivt på sykkelsti her.
- Ved tettbebyggelsen i Kverneland er det mange kryss, mye gangtrafikk etc - sykkelstien er ikke egnet for rask sykling.
- Etter Kverneland, hvor terrenget stiger er derimot gang/sykkelstien brei og fin, uten kryss helt fram til vendemål. Og vendingen for kort løype er mye tryggere hvis en holder seg på gang/sykkelstien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar